Symposium: Brave New Radio

'Brave New Radio' - radio in de nieuwe context 

In tijden van digitalisering, social media,…staat ook radio niet stil. Radiozenders pasten zich de afgelopen jaren aan om in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen. Het eindpunt is verre van bereikt, radio zal moeten blijven evolueren om succesvol de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Michael Hedges
De man achter Followthemedia.com, een site met internationaal medianieuws gericht op mediaprofessionals. Hedges opent Brave New Radio met een presentatie die meer duidelijkheid zal brengen over radio in de nieuwe context, en één en ander in perspectief zal plaatsen.

James Cridland
Bekend Brits radio futuroloog, directeur van Media UK, en één van de ontwikkelaars van de UK Radioplayer. Op zijn blog bericht hij over de clash tussen radio en de nieuwe platformen.


Radio en (regionaal) nieuws?
Radio is en blijft een belangrijk nieuwsmedium. De opkomst van nieuwe (social) media voedt de behoefte aan actualiteit en achtergrond, kranten en redacties verliezen terrein,… Ligt hierin een opportuniteit voor radio? Komt radio met meer (regionale) berichtgeving tegemoet aan een reële behoefte bij de sector én de luisteraar? En welke specifieke meerwaarde biedt radio op dit vlak? Een panelgesprek met oa. Jeroen Roppe (FM Brussel), Lieven De Maertelaere (Belga) zal meer licht op de zaak werpen. Dit gesprek wordt gemodereerd door Bart Bekaert (hoofdredacteur radionieuws VMMa)

Martin Liss
General manager van ENERGY Berlijn en nationaal programmadirecteur ENERGY Duitsland. Op het symposium zal hij spreken over innovatie, digitalisering en nieuwe media.

 


Voorstelling 'De Mediatuin'

Een experimentele omgeving waar mediamaker en -liefhebber samen mediaconcepten bedenken, onderzoeken, ontwikkelen en testen. De Mediatuin is een gezamenlijk initiatief van het , Telenet, NetlogSonic Angel en IBBT.

Cloudcastplatformen: modeverschijnselen of toekomst?
Wat is het potentieel van nieuwe fenomenen als cloudcasts, waar je radioshows, dj-sets en podcasts kan opladen, beluisteren en delen? Vormen ze een bedreiging voor het bestaande radio aanbod of worden ze een rijke aanvulling? Vertegenwoordigers van o.a. Mixcloud en Laid Back buigen zich over deze en andere vragen tijdens een geanimeerde paneldiscussie.

IBBT Crossmedia Challenge
De komst van de ‘app’, social media en internet 2.0 openen nieuwe deuren, maar de kern van radio blijft onveranderd: een nauw en persoonlijk contact met de luisteraar.

Het Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie (IBBT) zet in op innovatie en lanceert speciaal voor dit symposium de ‘IBBT Crossmedia Challenge’: creatieve geesten worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst van radio. De deelnemers werken tijdens het symposium een innovatief radio idee uit. 's Avonds stellen ze het resultaat voor. Klik door voor meer info over dit traject.

Ingrid Lieten
Onze Vlaamse mediaminister sluit Brave New Radio af.


Het radiosymposium 'Brave New Radio', met dank aan 
          Communicatiepartners Brave New Radio
  
Share |

PROGRAMMA

9u30   Ontvangst
10u00  Welkomstwoord             
10u15  Michael Hedges
              (followthemedia
11u00  Koffie
11u30  James Cridland 
              (Media UK)       

12u30  LUNCH

13u30  Radio & (regio-)nieuws
               Panelgesprek met oa:
               Jeroen Roppe
               (FM Brussel)   
                Lieven De Maertelaere 
               (Belga)              
               Patrice Kerremans
               (Momads)
               Moderatie: Bart Bekaert
               (VMMa)
14u30  Martin Liss
               (ENERGY Berlin
15u20   KOFFIE
15u40
  De Mediatuin      
16u00  Cloudcastplatformen 
               Panelgesprek met: 
               Nikhil Shah
               (Mixcloud)
               Julien Mourlon
               (Laid Back)
               Kevin Moens
               (VMMa)
16u50   IBBT Crossmedia
               Challenge 
17u15   Slotwoord
              Ingrid Lieten 
             
Uitreiking IBBT
               Crossmedia Award
17u45 
Afsluitende receptie 
19u30  Einde  

 

Praktisch: